18 Eylül 2009 Cuma

Beyaz çikolata soslu anlatımlı kek yapımı

Beyaz çikolata soslu anlatımlı kek yapımı


Beyaz Çikolata Soslu Kakaolu Kek
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı doğranmış beyaz çikolata (Elit kuvertür beyaz çikolata kullandım)
  • 1 çay bardağı doğranmış bitter çikolata (Pelit kuvertür bitter çikolata kullandım)
  • 4 yemek kaşığı ezilmiş fındık
  • 1/2 çay kaşığı mahlep
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao (Nestle kakao kullandım)
Üzerine:
  • 1/2 paket beyaz çikolata sosu (Dr. Oetker kullandım)
  • 10 adet doğranmış yeşil fıstık
Yapılışı:
1. Öncelikle un; kabartma tozu, karbonat, mahlep ve tarçını eleyin.
2. Çırpma kabında yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Vanilya, yoğurt, sıvıyağ, kakaoyu ilave edin ve 3 dakika daha çırpın.
3. Unu ekleyin. Karışır karışmaz çırpmayı bırakın. Doğranmış çikolataları, fındık kırıklarını ilave edip tahta kaşıkla şöyle bir karıştırın. Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına karışımı dökün.
4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz.
5. Yarım paket çikolata sosunu üzerinde belirtilen süt miktarını yarıya indirerek pişirin ve soğuyan kekin üzerine dökün. Yeşil fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Not: Kuvertür çikolata kullanmanız şart değil, marketlerde satılan beyaz çikolata ve bitter çikolata kullanabilirsiniz.Afiyet Şeker Bal Olsun Efendim...
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder