21 Ağustos 2009 Cuma

Prenses Pastası Tarifi, Nasıl yapılır ?

Prenses Pastası Tarifi, Nasıl yapılır ?




1 lt. süt+250 ml.süt

2 kahve fincanı un

2 kahve fincanı şeker

1 paket margarin

2 paket kakaolu pötibör bisküvi

1 paket çikolata sosu

Tencereye
margarinin tamamını alıp yakmadan eritin.Bu arada
un ve şekeri
birbirine karıştırın.Erimiş yağa un ve şeker karışımını ekleyin,güzelce
karıştırın.1 lt.soğuk sütü karıştırarak ekleyin tencereye ve muhallebi
kıvamında sürekli karıştırarak pişirin.Bu muhallebiyi mikser ile en az
20 dk. çırpmanız gerekiyor.Ne kadar çok çırparsanız soğuduğunda o kadar
sakız gibi oluyor.Mutfak robotunuz bu iş için uygunsa daha fazla devir
yaptığı için 5 dk.da aynı sonuca ulaşırsınız.Dikdörtgen borcama
bir sıra bisküvi döşeyin,üzerine muhallebinin yarısını yayın.İkinci
sıra bisküvi ve kalan muhallebiyi de yaydıktan sonra çikolata sosunu
250 ml. sütle üzerindeki tarife göre hazırlayın ve en üste
yayın.Buzdolabında en az iki saat soğuduktan sonra dilimleyerek servise
hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder