31 Ağustos 2009 Pazartesi

Pilates (Egzersin) Topu İle Spor

Pilates (Egzersin) Topu İle Spor

Egzersiz topunda dambıl kaldırıken diğer kaslarınızı da çalıştırın.

Egzersiz topu aynı zamanda pilates topu ve Swiss ball olarak da bilinir ve çapları 55cm - 75cm arasında değişir. Bu büyük toplar pilatesin yanı sıra yoga ve günlük egzersizler için de kullanılır. Egzersiz toplarının pilatesin babası Joseph Pilates tarafından icat edilmediğini biliyoruz. Bu topların kullanımındaki asıl amaç denge üzerine kurulu egzersizlerin en verimli şekilde uygulanmasıdır. Bu yüzden bu top denge topu olarak da bilinir.
Egzersiz topunun görevi dengede durmaya çalışırken vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırmamızı sağlamaktır. Bu yüzden pilates yaparken bu toplar tercih edilir. Topun gevşek ve dengesiz yapısı dengede kalmayı güçleştirir. Topun üstünde belirli hareketleri yapıp dengede kalmaya çalışırken tüm ana kaslarımızı zorlarız. Sadece topun üstünde oturmayı denerseniz bile bacak ve kalça kaslarınızın zorlandığını hissedebilirsiniz. Bu topları internetten veya spor malzemesi satan bir çok mağazadan 20-40 ytl fiyat aralığında bulabilirsiniz.

Egzersiz topunu nasıl kullanabilirsiniz?
- Egzersiz yaparken baskı ve denge zorluklarını arttırarak vücudunuzun daha çok çalışmasını sağlarabilirsiniz.

- Dengede kalmak için kullandığınız ana kasların yanı sıra az kullanılan kaslarınız da çalışır. Egzersiz topunu cazip kılan başlıca özelliklerden biride az kullanılan kasları da tüm vücutla aynı anda çalıştırmasıdır.


Topun üstünde yapacağınız her hareket tüm kas gruplarını çalıştırıyor.

- Egzersiz topları çeşitli rahatsızlıklar için fizik tedavide kullanılır.
- Egzersiz toplarını masa başı işlerinizi yaparken kullanabilirsiniz. Sandalye yerine egzersiz topu kullanarak bir yandan çalışırken bir yandan da abdominal kaslarınızı ve omurganızı çalıştırırsınız.


- Dayanıklılık egzersizi için topu sıkıp 2-3 saniye kadar öyle kalın.
- Egzersiz topuyla zaman geçirmek için ille de belli bir egzersiz programını takip etmeniz gerekmez. Bu top harika bir esneme aletidir. Üstüne oturunca topun sizi yönlendirdiğini fark edeceksiniz. Biraz yaratıcılığınızı kullanın ve oynamaktan çekinmeyin.
- Dambıl kaldırmayı bir de bu topun üstünde deneyin.


Yaratıcılığınızı kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder