9 Temmuz 2009 Perşembe

Tart tarifi ve malzemeleri

Tart tarifi ve malzemeleri

Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2.5 çay bardağı un
kabartma tozu
çeşitli meyveler
hazır vanilyalı puding
1 paket tart jölesi

Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Süt ve sıvıyağı katıp karıştırıyoruz.Unun üzerine kabartma tozunu katıp hepsini tekrar karıştırıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına döküyoruz.170 derece ısıtılan fırında pşiriyoruz.Fırından çıkarınca soğumasını bekleyip tart kalıbından çıkarıyoruz.Ters çeviriyoruz bir cam tepsiye.Bu arada meyveleri dilimliyoruz.Vanilyalı pudingi de hazırlıyoruz.Isıları uygun duruma gelince pudingi tartın üzerine döküyoruz.Meyveleri üzerine güzelce diziyoruz .Bu arada tart jölesinide hazırlayıp meyvelerin üzerine döküyoruz bu kadar hepsi :)
Afiyet Olsun..
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder