10 Nisan 2009 Cuma

Yüz Şekillerine Göre Gözlük Seçimi

Yüz Şekillerine Göre Gözlük Seçimi
Yuvarlak yüzlüler nasıl gözlük takmalı, uzun yüzlüler hangi renkleri tercih etmeli?İşte yüz şekline göre gözlük seçimi…

Yuvarlak yüz

Yuvarlak bir yüz yapısına sahipsen alacağınız gözlükler, yüzünüzü olduğundan daha uzun ve ince göstermeli. Yapmanız gereken, yüzünüzün en geniş kısmı ile eşit veya daha fazla genişlikte gözlükleri tercih etmek. Yüzünüzün yuvarlaklığını azaltacak yumuşak köşeli, dikdörtgen çerçeveli gözlükler tam size göre.

Uzun yüz

Eğer yüzünüz uzunsa, küçük yada dar , kare şeklindeki gözlüklerden uzak durmalısınız. Geniş çerçeveler yüzün uzunluğunu kırdığı için dar çerçeveli gözlüklerden çok daha idealdir.

Üçgen yüz

Üçgen yüz yapısına sahip kişilerin çenesi dar, alnı geniştir. Gözlerin olduğu bölgeye vurgu yaparak yüzün alt kısmını yumuşatabilirsiniz. Kedi gözü şeklindeki çerçeveler yanlara doğru kıvrılmalı ve çeneyi dengeleyecek genişlikte olmalıdır. Böylece yüz hatlarınızı daha yumuşak bir hale getirebilirsiniz.

Kare yüz

Kare yüz yapısında geniş elmacık kemikleri ön plandadır. Köşeleri yumuşak, yuvarlak tarzda gözlüklerle keskin olan yüz yapınızı yumuşatabilirsiniz. Klasik oval çerçeveli gözlükler de kara yüzlü kişilerde çok daha şık durur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder