24 Mart 2009 Salı

Tarçınlı Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı

Tarçınlı Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı

Malzemeler

1 Su bardağı pudra şekeri
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı nisaşta
2 Yemek kaşığı süt
1 Paket vanilin
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kreması için
1 Paket kakaolu krem şanti
1,5 Çay bardağı süt
1 Yemek kaşığı tarçın
Üzerini süslemek için
Fındık içi
Hazırlanışı
Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş margarini ve diğer tüm malzemeleri alın.
Yumuşak bir hamur elde edene dek un ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru bir kez daha yoğurun ve dört eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı merdane yardımıyla yaklaşık 3 cm kalınlığında açın.
Çay bardağı yardımıyla hamurlar bitene dek yuvarlaklar çıkarın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ıstılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Krem şantiyi süt ile içine tarçın ilave edip, iyice çırpın.
Soğuyan kurabiyelerin üzerine sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapatın
Her kurabiyeye aynı işlemi uygulayın.
Kalan tarçınlı kremayı kurabiyelerin üzerine sürüp, fındık içiyle süsleyin.
Tarçınlı kurabiyeleriniz hazır, servis tabağına alabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder