5 Mart 2009 Perşembe

Metrobüslerde Asyadan Avrupaya Tek Bilet

Metrobüslerde Asyadan Avrupaya Tek Bilet
Metrobüs yolcusuna tek bilet müjdesi

Metrobüs köprüyü geçti hatlar değişti. Kadıköy'den metrobüse binenler tek biletle Edirnekpaı'ya kadar gidecek. Bununla birlikte normal hatlar da kalkıyor.

Söğütlüçeşme'den metrobüse binen İstanbullular, Zincirlikuyu'da inmeden tek biletle Edirnekapı'ya kadar gidebilecek. Güzergahtaki Yeni hat bu sabah hizmete başladı.

Salı günü hizmete giren "Söğütlüçeşme Zincirlikuyu" metrobüs hattıyla birlikte entegrasyon (aktarma) durakları da belli oldu. Daha önce Avcılar Topkapı (34 T) ve Avcılar Zincirlikuyu (34) hatlarına, Söğütlüçeşme Edirnekapı (34 A) hattı da eklendi. Asya Kıtası’ndan metrobüse binen ve aktarmanın Zincirlikuyu’da yapılacağını zanneden yolcular bu sabah araçların Edirnekapı’ya kadar devam ettiği uyarısı ile karşılaştılar. Haber 7’nin konuyla ilgili bilgi aldığı İETT yetkilileri yeni güzergâhla birlikte üç ayrı hattın metrobüs yolunda hizmete girdiğini belirttiler. Buna göre Söğütlüçeşme’den metrobüse binen yolcular tek biletle Edirnekapı’ya kadar gidebilecek. Aynı şekilde Edirnekapı'dan da Söğütlüçeş'meye gitmek de tek bilet. Avcılar istikametine devam etmek isteyenler ise Zincirlikuyu’dan ya da Edirnekapı’ya yönündeki duraklardan "aktarma" yaparak yollarına devam edebilecek.

Bu yeni hatlarla birlikte Boğaz köprüsü güzergahındaki normal İEET ve Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) seferlerinin de kısa zaman içinde kaldırılacağı öğrenildi.

Söğütlüçeşme hattının devreye girmesiyle, 120 Kadıköy-Mecidiyeköy, 124 Altbostancı Mecidiyeköy, 128 Altbostancı-Mecidiyeköy, 129 Altunizade-Mecidiyeköy, 500 Cevizlibağ-Kadıköy, 500A Kadıköy-Edirnekapı hatlarının kaldırılacağı belirtiliyor.

(Haber 7)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder