8 Mart 2009 Pazar

Bugün Mevlid Kandili Mübarek Mevlid Kandili Kutlu Olsun

Bugün Mevlid Kandili Mübarek Mevlid Kandili Kutlu Olsun

Yarın akşam (08 Mart 2009 Akşamı), Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) alemleri şereflendirdiği Veladet Kandili’dir.

Resulullah Efendimiz (s.a.v) Rebiulevvel ayının 12′nci gecesinde kainatı teşrif etmişlerdir. Bu itibarla bu ayın 12′nci gecesinde hicri senenin ilk kandilidir. Yarın akşam, Peygamberimiz (s.a.v) ‘in dünyayı teşriflerinin kameri 1482, şemsi 1438. yılını idrak edeceğiz. İki cihan güneşi Efendimiz bu ayın 12′nci Pazartesi gecesi dünyaya teşrif etmişlerdir.

Bîr Yahudi İleri geleni Mekke’de Peygamberimizin doğduğu gece, içlerinde Hişam ve Velid bin Muğire, Utbe bin Rabia gibi Kureyş ileri gelenlerinin bulunduğu bir toplantıda,
- “Bu gece sizlerden birinin çocuğu oldu mu?” diye sordu.
- “Bilmiyoruz” diye cevap verdiler.
Yahudi, “Vallahi sizin bu ihmalinizden iğreniyorum!
“Bakın, ey Kureyş topluluğu, size ne söylüyorum, iyi dinleyin. Bu gece, bu ümmetin en son peygamberi Ahmed doğdu. Eğer yanlışım varsa, Filistin’in kudsiyetini inkâr etmiş olayım. Evet, onun iki küreği arasında kırmızımtırak, üzerinde tüyler bulunan bir ben var” dedi.

Toplantıda bulunanlar Yahudinin sözünden hayrete düştüler ve dağıldılar. Her birisi evlerine döndüğünde bu durumu ev halkına anlattılar. “Bu gece Abdülmuttalib’in oğlu Abdullah’ın bir oğlu doğdu. Adını Muhammed koydular.” haberini aldılar.

Ertesi gün Yahudiye vardılar:
“Bahsettiğin çocuğun bizim aramızda dünyaya geldiğini duydun mu?” dediler.
Yahudi “Onun doğumu benim size haber verdiğimden önce midir, sonra mıdır?” dedi.
Onlar, “Öncedir ve ismi Ahmed’dir” dediler. Yahudi, “Beni ona götürün” dedi.
Yahudi ile beraber kalkıp Hz. Âmine’nin evine gittiler, içeri girdiler.
Pegamberimizi Yahudinin yanına çıkardılar. Yahudi Peygamberimizin sırtındaki beni görünce, üzerine baygınlık geldi, fenalaştı. Kendine gelip ayıldığı sırada,

“Ne oldu sana, yazıklar olsun” dediler.

Yahudi, “Artık İsrailoğullarndan peygamberlik gitti. Ellerinden kitap da gitti. Artık Yahudi âlimlerinin kıymet ve itibarları da kalmadı. Araplar peygamberleriyle kurtuluşa ereceklerdir.

“Ey Kureyş topluluğu, ferahladınız mı? Vallahi size, doğudan batıya kadar ulaşacak bir güç, kuvvet ve bir üstünlük verilecektir” dedi.

mübarek mevlid kandili

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder