14 Şubat 2009 Cumartesi

Google Translate Artık Türkçe , Translate Türkçe Kullanılabilir !

Google Translate Artık Türkçe , Translate Türkçe Kullanılabilir !
Arama motoru Google, farklı dillerdeki web sitelerini Türkçe olarak sunan, kelime veya cümle çevirisi yapabilen servisini internet kullanıcılarıyla paylaştı.
İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok.
Ücretli yazılımları önereceğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Uzun süredir var olan ama Türkçe’yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, bu hasrete son vermiş durumda.
Bu servis sayesinde 40 farklı dilde çeviri yaptırabiliyorsunuz. Geliştirilmesine devam eden servis için beklenen bir diğer özellik de şu anda 21 farklı dilde sunulan geniş sözlük servisinin Türkçe olarak da sunulması.
Nasıl Kullanılır?
1. Adım

Google Translate’in ana sayfasına giriş yapın. Bu sayfa henüz Türkçeleştirilmemiş durumda.
Adres: http://translate.google.com/translate_t?hl=en#
2. Adım


“Enter text or a webpage URL” yazan yere, çevrilmesini istediğiniz web sitesini veya kelimeyi girebilirsiniz.
3. Adım

Site adı, cümle veya kelime yazma işleminden hemen sonra dil seçme aşamasına geliyorsunuz. Burada, Türkçe olan bir kelime veya web sitesini 40 farklı dile veya 40 farklı dildeki site ya da kelimeyi Türkçe’ye çevirebiliyorsunuz.
4. Adım

Site çeviri işlemini tercih ettiyseniz, bu işlem birkaç saniye kadar zaman alıyor. Site içerisindeki kelimelerin yoğunluğuna göre bu süre değişebiliyor.
5. Adım

Örnek olarak İngilizce olarak hazırlanmış olan bir web sitesini Türkçe’ye çevirdik. Çoğu cümleler düşük olsa bile, genel olarak değerlendirdiğinizde size büyük fayda sağlayacağını söyleyebiliriz.
6. Adım
Cümle çevirileri konusunda ise fena sayılmıyor. En azından Google, kendini geliştirmeye devam edeceği için, bu servisin zamanla daha da iyi olacağından şüpheniz olmasın.
Web Sitenize Ekleyin
Web sitenize Google Gadget olarak bu servisi eklemek isterseniz tek yapmanız gereken şey aşağıdaki html kodunu sayfada sizin için en uygun olan alana yerleştirmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder