12 Kasım 2011 Cumartesi

Bebeğin cinsiyetini öğrenme, Ne zaman belli olur ?

Bebeğin cinsiyetini öğrenme, Ne zaman belli olur ?
Kadının yumurtasından gelen XX cinsiyet belirleme kromozomları ile erkek spermlerin X yada Y kromozomlu olanlılarının döl yatağında birleşmesi sonucunda cinsiyet belirlenmektedir. Yani, bebeğin cinsiyeti , babadan gelen spermin taşıdığı kromozomun cinsi belirlemektedir.

Erkekten gelen dölleyici sperm X kromozomu ise, bebeğin cinsiyeti kız olmaktadır. Dölleyici sperm Y kromozomu ise bebek erkek olmaktadır.
Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Oluşur

Bu demek oluyor ki; aslında bebeğin cinsiyeti yumurta ile spermin birleşmesi sonucu gebeliğin ilk gününden itibaren bellidir. Ancak ultrason yardımı ile cinsiyet tespiti en erken 14.-15. haftalardan itibaren, bebeğin genital organının görülmesi sonucunda mümkün hale gelecektir.

Bebeğin anne karında duruş şekli, anne karnının dışarıdan görünüş şekli, annenin aşerdiği besinlerin çeşidi ve gebeliğin şikayetlerine bakılarak cinsiyet tahmininde bulunmak yanlış bir davranıştır.

Yine, Çin takvimi gibi çeşitli zamanlarda ilişkide bulunmak, korunulmayan günlerde özel diyetler yapmak, özel günlere veya saatlere göre cinsel ilişkilerde bulunmak bebeğin cinsiyetini etkilemeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder