9 Eylül 2010 Perşembe

Bebek odası hazırlamak

Bebek odası hazırlamak
Bebek Odası Hazırlarken  Bebeğinizin odasında huzurlu ve rahat bir ortam yaratmanız, gelişimi ve sağlığı açısından önemlidir.


Bebek Odası Hazırlarken Fazla mobilya kullanmak karmaşa hissi yaratacağından, algılamakta zorluk çekebilir. Bunun yerine daha dingin dekore etmeyi tercih etmelisiniz. Bebeğinizin odası için seçeceğiniz mobilya ve aksesuarlar çok önemlidir. Bunun için:

Kendi odanıza yakın, sessiz ve sakin bir oda seçin. Havalandırmasının kolay ve odanın sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz.

Oda sıcaklığı yaz ve kış ayarlında sabit 20 derecenin üstünde olmamalıdır. Eğer evde klima varsa, iç ve dış sıcaklık farkı 2-4 dereceden fazla olmamalıdır. Odanın her zaman biraz nemli olması iyidir. İdeal nem düzeyi %45�tir.

Bebeğinizin yatağını radyatör ve pencerelerden uzak tutunuz. Perde açıldığında, güneş direkt olarak gözüne gelememelidir.

Üstüne kolay çıkabileceği türden eşyaları pencere önüne yerleştirmeyin.

Oda zemininde kaygan olmayan ve cila olmayan bir zemin seçin. Halı kullanacaksanız, uzun tüylü ve sentetik olanlar yerine, kolay yıkanabilen ve kenarları kaymayanları tercih etmelisiniz.

Beşik seçerken, iç genişliğinin minimum 25cm olmasına dikkat edin. Böylece bebeğiniz içinde rahat hareket edebilir. Beşik tabanının düz ve sert olması, kenar yüksekliğinin 25-30 cm olması da seçim yaparken önemlidir.

Yatık ve şilte için ergonomik ölçülere göre seçimler yaparsanız, bebeğinizin rahatını sağlamış olursunuz. Özellikle antistatik ve nefis alan malzemeleri tercih etmelisiniz.

Duvarlar için çarpıcı renkler kullanmak hoş olabilir ancak açık tonlar daha ferah bir ortam yaratacağından sakinlik hissi verir. Renk kullanmak için bordür veya stencil desenleri tercih edin. Duvar boyasında kokusuz, antioksik ve antialerjik olanları tercih edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder