8 Ağustos 2010 Pazar

Yağlı saçlar için çözüm

Yağlı saçlar için çözüm
Gece uyumadan önce saçlarınızı yıkayıp kurutuyorsunuz, sabah uyandığınızda görüyorsunuz ki saçlarınız diplerden yağlanmaya başlanmış.



Yağlı Saçlar için Çözüm!

Şekil vermekte zorlanıyorsunuz, istediğiniz gibi görünemediğiniz için güne eksi puanla başlıyorsunuz… Çabuk yağlanan saçlarınız keyfinizi
kaçırmasın! Çünkü yağlı saçlara özel bitkisel takviyeler ve anlık çözüm önerileri MSN Kadın’da!


Yağlı saçların doğru şampuan ve yıkama teknikleriyle derinlemesine temizlenmesi gerekir. Kremli şampuanlar saçlarınızı yumuşaklık kazandırsa da çabuk yağlanmasına neden olabilir. Saçlarınızın sağlıkla parlayabilmesi için saç derisinin salgıladığı yağlara ihtiyaca vardır. Saçınızı kurutmayan ancak fazla yağını arındıran, dengeleyen bir şampuan kullanımına dikkat etmelisiniz. Fakat saçınızı kurutmayan bir şampuan kullanmanız gerekmektedir.

Şampuan kullanımıyla birlikte saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun sıcaklık derecesi de büyük önem taşımaktadır. Saçlarınızı aşırı sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Ilık suyla yıkayıp, son durulamayı soğuk suyla yapmak yağlı saçlar için ideal bir yöntemdir. Soğuk suyla yaratılan şok etkisi saç derisindeki hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olur.

Saçlarınızı yıkarken saç derisine masaj yapmak yağlanmayı artıran etkenlerden biridir. Saçlarınızın yağlanmasını azaltmak istiyorsanız, saç derinize masaj yapmamalısınız.

Saçlarınızın yağlı olduğu ancak yıkamak için yeterince zamanınız olmadığı durumlarda bebe pudrasıyla geçici çözümler yaratabilirsiniz. Bir miktar bebe pudrasını saçlarınızın yağlanmış bölümlerine dökün, büyük bir fırçayla saçlarınızı tarayıp pudrayı dağıtın. Korkmayın, yağlı saç deriniz bebe pudrasını emeceği için saçınızda beyaz pudra görüntüsü olmayacaktır.

Yağlı Saçlar için Bitkisel Bakım

Malzemeler,

5 yemek kaşığı ince kıyılmış ısırgan otu

Yarım litre su

1 limonun suyu

2 adet yumurta sarısı

5 damla limon yağı

1 tatlı kaşığı bitkisel şampuan

Hazırlanışı ve Uygulaması,

Yarım litre soğuk suyu tencereye alıp ısırgan otunu ekleyin.

Yüksek ateşte kaynatıp ocaktan indirin.

15 dakika demlendirdikten sonra süzün.

Limon suyu, 2 yumurta sarısı, limon yağı, bitkisel şampuan ve ısırgan otu çayını karıştırın.

Bitkisel şampuan karışımını her yıkamada kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder