3 Ağustos 2010 Salı

Sebzeli Börek Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı

Sebzeli Börek Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı

Sebzeli Börek Tarifi

Malzemeler
2 adet yufka
2 adet orta boy havuç
Yarım kilo ıspanak
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1 tatlı kaşığı susam
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı,
Havuçların kabuğunu soyup incecik rendeleyin.
Ispanakları bol suyla yıkayıp incecik doğrayın.
Ispanak ve havucu karıştırın.
Kâsede; yumurta, süt ve sıvıyağı iyice karıştırın.
Yufkaları tam ortadan ikiye bölün.
Düz bir zeminde iki yufka parçasını üst üste koyun.
Yumurtalı harcı yufkaya sürün.
Yufkanın tam ortasında ıspanaklı harcı yatay biçimde yayın.

Rulo şeklinde sarın.
Kalan yufkalar için de aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisini yağlayıp rulo börekleri tepsiye dizin.
Kalan yumurtalı harcı böreklerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Börekler pişerken sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.
Küçük bir tavaya domates rendesini alıp içine tuz ve susamı ilave edin.
Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.
Üzerine domates sosu döküp servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder