17 Ağustos 2010 Salı

Fırında Patates Mücveri Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı

Fırında Patates Mücveri Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı



Malzemeler
6-7 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 kahve fincanı un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi(Üstüne)
Kuru nane,kimyon,karabiber,pul biber(Miktarları damak tadınıza göre ayaralayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tuz
yarım fincan sıvıyağ
Hazırlanışı
Soğanlar ve maydanoz ince ince kıyılır.Kabımızın içine boşaltılır.Baharatlar atılır,yumurtalar kırılır,sıvıyağ ve un ilave edilerek karıştırılır.

Başka bir kapta patatesler hızlıca rendelenir(patateslerin kararmaması için). Suları sıkılarak maydanozlu harca ilave edilir.Ve tüm malzeme güzelce karıştırılır.Sıvıyağın az bir kısmı borcama dökülür borcam yağlanarak malzeme tepsiye dökülür.üzeri kaşık yardımıyla düzlenir.200 derecelik fırında 40-45 dk pişirilir.Son 15 dk kala üstüne kaşar peyniri yayılır.
sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder