7 Haziran 2010 Pazartesi

İstanbulda Yağış Nedeniyle Okullar Tatil

İstanbulda Yağış Nedeniyle Okullar Tatil
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/769720100522082417190.jpg 
İstanbul Valiliği, İstanbul'da şiddetli yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı. Valilik, özürlü kamu personellerinin idari izinli sayılacağını duyurdu. Açıklama şöyle:

İstanbul Valiliği kentte beklenen şiddetli yağış konusunda açıklama yaptı.
İstanbul Valiliği, İstanbul'da şiddetli yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı.
Valilik Sağanak yağışın öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artıracağını belirtirken, özürlü kamu görevlileri idari izinli sayıldığını belirtti.
Yapılan  yazılı açıklamada şöyle denildi:
"İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün yazısı gereğince; İlimizde halen aralıkla devam eden sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak yarın öğle saatlerine kadar şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı 07/06/2010 Pazartesi günü her tür ve derecedeki yaygın ve örgün eğitim kurumları saat 12:00 itibariyle 1 gün tatil edilmiştir"
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün 07.06.2010 tarihli meteorolojik uyarasında ilimizde halen aralıklarla devam eden sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetin artırarak yarın öğle satlerine kadar şiddetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlara neden olacağının tahmin edildiği bildirilmektedir.
Meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı valiliğimiz koordinasyonunda Kamu Kurum ve Kuruluşları teyakkuz halindedir. Ayrıca özürlü kamu personelleri bugün idari izinli sayılacaktır"
METEOROLOJİDEN UYARI
İstanbul’un her iki yakası ile Marmara, Batı Karadeniz ve Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde bu sabahtan itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; bu sabah saat 06.00 ile yarın 05.00 arasında Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce ve İstanbul’un Anadolu yakasında çok kuvvetli ve aşırı yağış, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyon, Isparta, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve İstanbul’un Avrupa yakasında kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.
Açıklamada, lokal su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, lokal dolu yağışı gibi muhtemel risklere karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları istendi.
Haber 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder