29 Mayıs 2010 Cumartesi

Örgü el çantası ve yapılışının anlatımı

Örgü el çantası ve yapılışının anlatımı
örgü el çantası modeli 
2 yumak sentetik yün
7 ve 8 numara şişlere göre, bej/pembe/portakal renklerde alacalı
1 yumak kurdele-iplik portakal/kı rm ızı/bordo
30 cm portakal rengi 
saten kurdele
Portakal rengi dikiş ipliği
2 plastik sap, genişlik 15 cm, amber (kehribar) rengi
8 numara şiş
6 numara bambu şiş Dikiş iğnesi
Alacalı yün ve 8 numara şişlerle 24 ilmek atın.
) Şu şekilde düz yüz örün. T *Bir ilmek yüz örün, yüzden bir ilmek artırın*, yıldızların arasını bir kez tekrarlayın, sıranın sonuna iki ilmek kalana kadar yüz örün, ° yüzden bir ilmek artırın, bir ilmek yüz örün°, ° işaretlerinin arasını bir kez tekrarlayın (= 28 ilmek). Bir sıra ters örün. T Üç kez daha T işaretlerinin arasını tekrarlayın = 40 ilmek.
12 sıra örün. ♦ Başta ve sonda birer ilmek eksilterek bir sıra örün (=38 ilmek). Üç sıra örün. ♦ 6 kere daha ♦ işaretlerinin arasını tekrarlayın = 26 ilmek. İlmekleri kapatın. Sarkan yünü içeri saklayın.
ZjL 1 den 3′e kadar olan adımları tekrarlayarak bu parçanın aynısından bir tane daha hazırlayın.
Volan
Kurdele-iplik ve 6 numara bambu şişlerle, sayfa 15te açıklandığı gibi, portakal şeride batırarak (Bunu kontrol edin lütfen!), 110 ilmek atın. 3 sırayı hep portakal şeride batırarak örün. İlmekleri kapatın. İpleri düğümleyin.
Kokart (rozet)
r”) Kurdele-iplik ve 6 numara bambu şişlerle, sayfa 15′te açıklandığı gibi, portakal şeride batırarak, 15 ilmek atın. 5 sırayı hep portakal şeride batırarak örün.
/ Elişinin sonunda 20 santimetre ileriden kurdeleyi kesin ve ucunu etamin iğnesine geçirin. Şişi, ilmekleri serbest bırakmak üzere, nazikçe çekin. Kurdeleyi ilmeklerin içine geçirin, sonra bunu volanı büzüştürecek şekilde çekin. Yeniden ilmeklerin içinden geçirin ve düğümleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder