5 Mart 2010 Cuma

Saç yıkarken dikkat edilmesi gerekenler !

Saç yıkarken dikkat edilmesi gerekenler !



Saçları yıkamak için direkt musluk suyu ısısı idealdir. Neden saçlar için sıcak yerine soğuk su idealdir? Çünkü sıcak su, kafa derisindeki doğal yağı eritir. Bu doğal yağ, saçı tararken veya fırçalarken tüm saç tellerine dağılır ve koruma ve parlaklık sağlar. Bırakın bu yağ kalsın. Jojoba yağı gibi ilave ürünler de iyidir ama asla kafa derisinin ürettiği orjinali gibi değildir. Ayrıca sıcak su
saç telinin dış katmanla arındaki pul dokuyu genişletip açar ve saç telinin gövdesini daha korumasız kılar. Lütfen saçınız için sıcak su kullanmayın. Aslında teniniz için de kullanmayın. Günümüzdeki pek çok cilt rahatsızlığı, çok sık ve çok sıcak suyla yıkanmaktan oluşmaktadır.
Duş almadan önce saçlarınızı tarayın ya da fırçalayın. Bu, saç tellerini bir hizaya sokar ve duş esnasında saçların dolaşmasını önler. Duş esnasında saçlarınızı mümkün olduğunca hareket ettirmeyin. Bu şekilde dolaşmaları ve çözülmesi zor düğümleri engellemiş olursunuz.
Şampuan, saçı temizlemek içindir, kafayı beyaz bir köpükle doldurmak için değil. Yeterli miktarda ve doğru şekilde kullanılmalıdır. Biraz şampuanı iki avucunuza paylaştırın. Avuçlarınızı başınıza, saçların başladığı yerden itibaren sürün ve saçların uçlarına doğru devam edin. Şampuan saçta cıvık bir hal almalı, eğer köpürmeye başladıysa çok şampuan dökmüşsünüz demektir. Parmaklarınızı saçlarınızın içinden geçirerek uçlarına dek şampuanı ovalayarak dağıtın. Şampuan, saç tellerinin en üst katmanına yerleşen kiri alır. İkinci veya üçüncü defa saçı şampuanlamaya gerek yoktur. Şampuan köpükleri tek seferde gereken temizliği gerçekleştirecektir. Durularken, saçtaki tüm şampuanın gittiğinden emin olun. Daha sonra devamlı akan suyun altında yarım dakika daha durarak kalıntıların da gitmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder