8 Ekim 2009 Perşembe

Mantarlı sandal köfte nasıl yapılır ?



Bilgiler:
Kullanılan Malzemeler:Süre
30 dk

  1. 400 gr kiyma
  2. 1 sogan
  3. 1 yumurta
  4. 3-4 bayat tost ekmegi
  5. 3 kasik siviyag
  6. maydonoz
  7. 1 kutu konserve mantar
  8. 2 yesil biber
  9. 1 domates
  10. rendelenmis kasar peyniri
  11. karabiber kekik kori ve tuz
Tarifin Hazırlanışı
  1. sogan bir kaba rendelenir.kiyma,yumurta,maydonoz,tost ekmekleri,siviyag,kori,tuz ve karabiber konarak yogurulur...bir tepsiye cok az yag surulerek yaptigimiz koftelere sandal sekli vererek firinda 180 derecede pisirilir...(koftelere sandal sekli verildiginde dagilirsa biraz daha ekmek koyun)
  2. kofteler dik ve biraz sert olmali.....
  3. onlar piserken bir tencereye biraz yag koyun biberleri yuvarlak sekilde dograyip tancereye atip kavurun daha sonra mantarlari ve domatesleri(kabugunu keserek kucuk kareler seklinde dogranmis olarak) koy ve kavur..daha sonra kekik ve tur ilave et....daha sonra bu hazirladigimiz harci pisen koftelerin icine doldur ve ustune kasar peyniri rendesi dokerek peynirler eriyinceye kadar firinda bekletin..biraz ustu kizarmis olabilir benimkiler cok kizardi )20 d;K beklettikten sonra yaninda patates puresi veya pilavla servis yapin....
  4. ayri bir ekleme daha yapayim ;mantar sevmiyenler bu kofteleri pisirdikten sonra iclerine patates puresi doldurarak ve ustune kasar dokerekte yapabilir ben ikisinide yapiyorum ve severek yiyoruz )
Afiyet Şeker Bal Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder