8 Ekim 2009 Perşembe

Köfteli Cevizli Pilav Tarifi

Köfteli Cevizli Pilav Tarifi
  1.  2 Su bardağı Amerikan Pirinci
  2. 3,5 Su bardağı sıcak su
  3. 2 büyük kuru soğan
  4. 5 çarliston biber
  5. 1 demet maydonoz
  6. 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  7. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  8. 6 yemek kaşığı mısırözü yağı
  9. 1 tatlı kaşığı nane,
  10. 1 tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolusu tuz
  11. 150 gr yağsız kıyma
  12. 75 gr ceviz
Hazırlık
  1. 150 gr yağsız kıymadan fındık büyüklüğünde minik top köfteler hazırlanır. Ayrı bir yerde sıvı yağda kızartılır. Ardından yağsız tavada ufalanmış ceviz parçaları hafif kavrulur. Köfte ve cevizler bir kenara ayrılır.+
Tarifin Hazırlanışı
  1. üçük doğranmış soğanlar 6 yemek kaşığı mısırözü yağında hafif kavrulur. Ardından küp küp doğranmış biberler ilave edilerek pempeleşinceye kadar birlikte kavrulur. Domates ve biber salçasıda ilave ettikten sonra pirinçle birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.Sıcak su ilave ettikten sonra ince ince doğranmış maydonoz,nane tuz,şeker ilave edilir.
  2. Pişen pilava, demlendikten sonra ceviz ve köfteler ilave edilir
  3. Pilav servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder