Köfteli Cevizli Pilav Tarifi
- 2 Su bardağı Amerikan Pirinci
- 3,5 Su bardağı sıcak su
- 2 büyük kuru soğan
- 5 çarliston biber
- 1 demet maydonoz
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 6 yemek kaşığı mısırözü yağı
- 1 tatlı kaşığı nane,
- 1 tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolusu tuz
- 150 gr yağsız kıyma
- 75 gr ceviz
Hazırlık
- 150 gr yağsız kıymadan fındık büyüklüğünde minik top köfteler hazırlanır. Ayrı bir yerde sıvı yağda kızartılır. Ardından yağsız tavada ufalanmış ceviz parçaları hafif kavrulur. Köfte ve cevizler bir kenara ayrılır.+
Tarifin Hazırlanışı
- üçük doğranmış soğanlar 6 yemek kaşığı mısırözü yağında hafif kavrulur. Ardından küp küp doğranmış biberler ilave edilerek pempeleşinceye kadar birlikte kavrulur. Domates ve biber salçasıda ilave ettikten sonra pirinçle birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.Sıcak su ilave ettikten sonra ince ince doğranmış maydonoz,nane tuz,şeker ilave edilir.
- Pişen pilava, demlendikten sonra ceviz ve köfteler ilave edilir
- Pilav servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder