7 Ekim 2009 Çarşamba

Adıyaman patlıcan köftesi tarifi & yapılışı

Adıyaman patlıcan köftesi tarifi & yapılışı


Misafir icin cok Şık bir sunumu olan bir yemek.Cok da lezzetli.
Miktar vermiycem arkadaslar.Kisi sayisina göre degisir. Bilgiler:Kullanılan Malzemeler
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
  1. Patlican
  2. Kiyma
  3. 1 sogan
  4. 3 dis sarmisak
  5. Bayat ekmek veya galeta unu
  6. 1 yumurta
  7. Maydanoz,tuz
  8. Karabiber,kirmizibiber,kimyon
Tarifin Hazırlanışı
  1. Kiymayla diger malzemelerin hepsini karistirin.
  2. Kiymayi cok iyi yogurun ki dagilmasin.
  3. Patlicanlari firnda kabuklu sekiilde közleyin.
  4. Saplarini kesmeden soyun.
  5. Kiymayla, patlicanlari sapi disarida kalacak sekilde sarin.
  6. Tepsiyi yaglayin.Patlicanlari dizin ve 180° firina verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder