6 Mayıs 2009 Çarşamba

IQ’su 156 olan minik Çocuk

IQ’su 156 olan minik Çocuk

2.5 yaşındaki dahi görenleri hayrete düşürüyor. İlk bakışta bütün yaşıtları gibi sevimli bir kız çocuğu gibi görünse de o aslında IQ’su 156 olan minik bir dahi.

Daily Mail’de yer alan habere göre henüz 28 aylık olan Elise Tan - Roberts, 5 aylıkken babası Edward’ın gözlerine bakmış ve baba diyerek bütün aileyi şoke etmiş.

Konuşmaya başladıktan 3 ay sonra yürümeye başlayan Elise, 2 ay sonra ise koşmaya başlamış.

Birinci doğumgününden önce adını yazan minik kız, 16 aylıkken ise 10′a kadar saymaya başlamış.

Şu anda 2.5 yaşında olan Elise Tan - Robert, İspanyolca öğreniyor ve dünya çoğrafyasıyla ilgileniyor. Rusya’nın başkentini sorduğunuzda sakin bir şekilde ‘Moskova’ diye yanıt veriyor.

Kızlarının olağan dışı yeteneklerini keşfettiklerinde büyük bir şaşkınlık yaşayan baba Edward ve anne Lousie, en büyük isteklerinin kızlarının mutluluğu olduğunu söylüyor.

Kızları ile iletişim kurmaya başladıklarında yeteneğini fark eden aile,Elise’yı özel bir merkeze götürmüş, IQ testinin ardından bir profesörden de yardım alan aile, minik dahi ile ilgili raporda ‘çok zekinin ötesinde gerçek bir hediye’ ifadesinin yer aldığını söylüyor.

Profesörr Joan Freeman, Elise’nın müthiş bir hafızası olduğunu ve büyük bir öğrenme becerisine sahip olduğunu söylüyor. Elise ile ilgili temel amaçlarının öğrenmeye devam etmesini sağlamak olduğunu belirten Freeman, “Anne ve babası onun için doğru olanı yaptı” diyor.Elise, 4.5 yaşına gelene kadar, tiyatro, bale, müzik gibi alanlarda öğrenme sürecini devam ettirecek. Uzmanlar minik kızın şanslı olursa öğrenme sürecinden zevk almaya devam edeceğini söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder