12 Mayıs 2009 Salı

İnternet hızını ücret ödemeden hızlandırma yöntemi

İnternet hızlandırma yöntemi
Bir yazılım kullanarak ADSL bağlantınızı en iyi hale getirerek, herhangi bir donanım yatırımı yapmadan internet hızınızı artırabilirsiniz. Detayları, bu yazıda anlatıyoruz.

ADSL bağlantısı, hızlı internet seçenekleri ile internet özgürlüğünü ülkemizdeki milyonlarca teknoloji tutkununa kolayca sunuyor. Farklı hız seçenekleri bulunan ADSL'in ülkemizdeki fiyatları ise gelişmiş ülkelere göre biraz pahalı olarak kabul ediliyor.
Ücret Ödemeden Hız Artsın
ADSL, ülkemizde internet bağlantı seçeneği
dendiğinde akla gelen ilk bağlantı türü.
Fiyatı çok uygun ancak hız seçeneği düşük olan bağlantı türleri, ülkemizde en çok tercih edilen paketlerin başında geliyor. Hızınız düşük olsa da, bazı optimizasyon denemeleri ile internet hızınızı, ücret vermeden artırmanız mümkün.
DSL Speed'i İndirin
Bu işi yapan ve bağlantınızı optimize eden yazılımlardan biri de DSL Speed. Yazılımın en yeni deneme sürümünü aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
Casus Yazılımları Kaldırın
Ücretli olan yazılımın deneme sürümünü bir süre kullanabiliyorsunuz. DSL Speed'e geçmeden önce sisteminizde bulunması muhtemel olan casus yazılımları (spyware) kaldırmanız, daha hızlı internet kullanmanız için atacağınız ilk adım olabilir.
O nedenle sizin için en uygun olan bir Anti-Spyware yazılımı ile sisteminizi temizlemeniz, yerinde olacaktır.
Otomatik Ayarlar
Bu aşamadan sonra DSL Speed'i kullanmak için uygun ortamlar da oluşmuş demektir. Yazılımı çalıştırdıktan sonra sol tarafta yer alan Normal Optimize butonu ile gereken ayarlamaları DSL Speed'in kendisine bırakabilirsiniz.
Gelişmiş Ayarlar
Advanced Optimize seçeneği ile bu düzenlemeleri el ile de gerçekleştirebilirsiniz. Bu ayarları biraz karışık bulursanız, "Normal Optimize" seçeneğini kullanmanızı öneriyoruz.
Sonuç
Bu değişikliklerden sonra yaptığınız optimizasyonun işe yaraması için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.
DSL Speed'in yaptığı değişiklikleri geri almak isterseniz yapmanız gereken tek şey; sol tarafta yer alan "System Restore" butonuna tıklamak ve tüm ayarlamaları Microsoft'un kendisine bırakmak.
internet hızını arttırmak,interneti hızlandırmak,hızlı internet kullanmak,internetin hızı 2 kat artsın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder