21 Nisan 2009 Salı

LED TV Yakında Piyasaya Sürülecek !

LED TV Yakında Piyasaya Sürülecek !

Samsung, Türkiye pazarına sunacağı yeni LED TV’lerini tanıttı.

Samsung Electronics ve Türkiye’deki ana distribütörü Anadolu Elektronik ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısı ile yeni nesil LED TV serisini tanıttı.

LED 8, LED 7 ve LED 6 olarak 3 farklı seriden oluşan TV’ler, geleneksel CCFL (Soğuk Katot Floresan Lambalar) yerine LED (Light Emitting Diode”, Işık yayan diyot) teknolojisini birincil aydınlatma kaynağı olarak kullanıyor. Samsung LED TV’ler CCFL gibi bileşenlerden arınmış durumda. Bu teknoloji sayesinde, güç kaynağı ve alıcı da dahil olmak tüm tasarım oldukça ince bir kasa içine sığdırılıyor.

2009’un Nisan ayında satışa sunulacak Samsung LED TV’ler bundan böyle literatüre de “Mega„ olarak geçecek. Yeni nesil LED TV’ler, yüksek dinamik kontrast oranları ve Samsung’un sektörde büyük yankı uyandıran LED aydınlatma kaynağı ile öne çıkıyor.

Samsung’un Wide Color Enhancer Pro teknolojisi, izleyicilerin daha geniş ve zengin bir renk paletine sahip olmalarına olanak sağlıyor. Ultra Clear Panel en parlak ortamlarda ve yetersiz ışıkta bile, her bir detayı koruyarak yüksek kaliteli görüntü sağlıyor. Bunu ekrandan daha verimli bir şekilde ışığın geçmesine olanak tanıyarak ve aynı zamanda da çevredeki ışığın yansımalarını azaltarak gerçekleştiriyor.

Yeni LED TV’lerin ultra ince tasarımları sayesinde televizyonun yerleştirilmesinde yaşanan kısıtlamalar da ortadan kalkıyor. Bir inçin biraz üstünde olan inceliğine rağmen, yeni modeller gövdesinde tüm bağlantı seçeneklerini ve ATSC alıcısını içeriyor.
Samsung geçen sene yarattığı yarı saydam, renkli yüzeyi kaplamak için çift enjeksiyonlu döküm malzemesi kullanılarak, çekici bir görünüm sağlayan benzersiz Kristal Tasarımı da yenilendi. Samsung’un kristal tasarımındaki son yenilik, krom rengi içinde kaybolan ve bir prizma gibi kenarları ortaya çıkaran piano black (LED 8 serisi) ya da açık yakut rengi (LED 7 ve 6 Serisi) koruyucu çerçeve oldu.

LED’lerle aydınlanan Samsung LED 8, 7 ve 6 serisi, enerji tüketimini önemli ölçüde düşürerek, katı kuralları olan Energy Star v3.0 kılavuzuna uyumlu şekilde tasarlandı. Civa ve kurşun içermeyen, benzer ebatlardaki geleneksel LCD TV’lere oranla yüzde 40 daha az enerji tüketen LED’ler, bu özellikleri ile çevreye daha da duyarlı ve daha da güvenilir olma sözü veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder