29 Mart 2009 Pazar

Muhsin Yazıcıoğlu , Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir ? Biyografisi Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu , Muhsin Yazıcıoğlu Kimdir ? Biyografisi Yazıcıoğlu


İlk kez helikopter kiralayarak miting yapıyoruz” dedi, ancak o helikopter, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatına mal oldu…

“O bizim yüreğimiz, bizim duruşumuz, bizim sesimizdi. Zaman zaman korksak da, o bizim hiç geri adım atmayan cesaretimizdi. Dünya telaşı ile yalpalarken, o cetvelle çizilmiş gibi dümdüz yolunda ilerleyen gölgemizdi. Hiç eğilmeyen başımız, hiç zedelenmeyen onurumuzdu” dediler dostları Muhsin Başkanın….
Daha önce de 2 kez trafik kazası geçiren Yazıcıoğlu, siyasete Ülkü Ocakları’nda başladı.

1991′deki seçimlerde ilk kez milletvekili oldu. Son katıldığı seçimlerde bağımsız aday olarak Meclis’te Büyük Birlik Partisi’ni temsil etmişti:

“Hazine’den yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız.”

Seçimlerde iddialıydı. Ama şimdi partisi yola onsuz devam edecek. Büyük Birlik Partisi Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu seçim maratonunun son virajını dönemedi; geçirdiği helikopter kazasının ardından hayatını kaybetti.

Daha önce kaza geçirdi, yaralı kurtuldu

Son kazası hayatına maloldu ama Yazıcıoğlu daha önce de bir kaç kez kaza geçirdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı’nın makam aracına, 2007 yılında Sivas’ta bir traktör çarptı, Yazıcıoğlu kazadan hafif sıyrıklarla kurtuldu. Bir diğer kaza ise bir sonraki yıl, 2008′deydi.

İstanbul’dan Ankara’ya giderken, Yazıcıoğlu’nun içinde bulunduğu araç Bolu tünelinde kaza yaptı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bu kazadan da yaralı olarak kurtuldu.

Ancak Yazıcıoğlu, son helikopter kazasında 2007 ve 2008 yıllarındaki kazalar kadar şanslı olamadı.

55 yaşında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu Sivas’ta doğdu. Üniversite eğitimi için Ankara’ya geldi. Siyaset hayatı da burada başladı.

1970′li yıllarda Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yaptı, kısa sürede Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve ardından başkanı oldu.

Muhsin Yazıcıoğlu 1978′de yoluna Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu genel genel başkanı olarak devam etti. 1980′de ise artık genel başkan müşaviri olarak MHP’deydi.

7.5 yıl cezaevinde kaldı

1980 askeri darbesi, bir çok kişinin hayatını etkilediği gibi Yazıcıoğlu’nunkini de değiştirdi. MHP ve ülkücü kuruluşlar davası sanığı olarak cezaevine konuldu, 7.5 yıl cezaevinde kaldı.

1987 yılında Muhsin Yazıcıoğlu siyasete kaldığı yerden devam etti. Milliyetçi Çalışma Partisi’nin genel sekreter yardımcılığı görevine geldi. 1991 genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu, Sivas’tan milletvekili seçildi.

Muhsin Yazıcıoğlu, 1992 yılında partisiyle yol ayrımına geldi.

“Siyasi anlayışımız uyuşmuyor” diyerek bir grup arkadaşıyla birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi’nden ayrıldı ve yepyeni bir parti ile yoluna devam etti, bugün de başında olduğu Büyük Birlik Partisi ile…

24 Aralık 1995 erken genel seçimlerde ANAP- BBP ittifakıyla yeniden Meclis’e girdi. 1996 yılında ANAP’tan istifa etti ve tekrar Büyük Birlik Partisi’ne döndü.

Ve son katıldığı seçim 22 Temmuz. Ama partisiyle değil, kendi başına…

Büyük Birlik Partisi’nin seçimi protesto etmesi nedeniyle, Yazıcıoğlu partiden istifa etti ve bağımsız aday olarak seçimlere girdi, 23. dönem milletvekili oldu. Yazıcıoğlu daha sonra tekrar partisine dönerek, Meclis’te Büyük Birlik Partisi’ni temsil etti.

Allah Rahmet Eylesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder