3 Ocak 2009 Cumartesi

Aşure Tarifi , Aşurenin Yapılışı !

Aşure Tarifi , Aşurenin Yapılışı !


Malzemeler:


1+1/2 su bardağı aşurelik buğday

1 küçük konserve haşlanmış nohut (yaklaşık 1 bardak)

1 küçük konserve haşlanmış kuru fasulye

15 su bardağı su

4–4 1/2 su bardağı tozşeker

1/2 su bardağı ceviz içi

1/2 su bardağı kuru uzum

10 adet kuru incir

10 adet kuru kayısı

Arzuya göre 1 yemek kaşığı gülsuyu, kabukları ile birlikte küçük dilimlenmiş 1 orta boy portakal

Süslemek için:

Tarçın

Kuş üzümü

Ceviz içi

Çam fıstığı

Yapılışı:

  1. Aşurelik buğdayı yıkayıp tencerenin içerisinde 5 bardak su ile aksamdan ıslatın.
  2. Ertesi gün 5 bardak daha su ilavesiyle tencereyi ocağa koyup kaynatın. Kaynadığında üzerinde oluşan köpükleri kepçe ile alin.
  3. Yaklaşık 4 saat kadar buğday iyice ezilip koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin.
  4. Bu arada incirlerin saplarını ayıklayıp küçükçe doğrayın. Kayısılarıda ayni şekilde doğrayıp üzümlerle birlikte 2 bardak su içinde 1–2 saat öncesinden bekletip yumuşatın.
  5. Buğday kıvamını aldıktan sonra suyu ile birlikte incir, kayısı ve üzümleri boşaltıp isterseniz portakal dilimlerinize ekleyerek 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
  6. Kaynamakta olan buğdayın kıvamı çok koyu olursa kalan 3 su bardağı suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın.
  7. Ocağın altını kapatmadan 1–2 dakika önce sekerini ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıp gülsuyunu ilave edin.
  8. Servis tabaklarına alıp üst malzemesi ile süsleyip servise hazır hale getirin.Afiyet Olsun...
  9. Aşure tarifi,aşura,aşura tarifi,aşurenin yapılışı,aşure yapımının anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder