Aşure Tarifi , Aşurenin Yapılışı !
Malzemeler:
1+1/2 su bardağı aşurelik buğday | |
1 küçük konserve haşlanmış nohut (yaklaşık 1 bardak) | |
1 küçük konserve haşlanmış kuru fasulye | |
15 su bardağı su | |
4–4 1/2 su bardağı tozşeker | |
1/2 su bardağı ceviz içi | |
1/2 su bardağı kuru uzum | |
10 adet kuru incir | |
10 adet kuru kayısı | |
Arzuya göre 1 yemek kaşığı gülsuyu, kabukları ile birlikte küçük dilimlenmiş 1 orta boy portakal | |
Süslemek için: | |
Tarçın | |
Kuş üzümü | |
Ceviz içi | |
Çam fıstığı |
Yapılışı:
- Aşurelik buğdayı yıkayıp tencerenin içerisinde 5 bardak su ile aksamdan ıslatın.
- Ertesi gün 5 bardak daha su ilavesiyle tencereyi ocağa koyup kaynatın. Kaynadığında üzerinde oluşan köpükleri kepçe ile alin.
- Yaklaşık 4 saat kadar buğday iyice ezilip koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin.
- Bu arada incirlerin saplarını ayıklayıp küçükçe doğrayın. Kayısılarıda ayni şekilde doğrayıp üzümlerle birlikte 2 bardak su içinde 1–2 saat öncesinden bekletip yumuşatın.
- Buğday kıvamını aldıktan sonra suyu ile birlikte incir, kayısı ve üzümleri boşaltıp isterseniz portakal dilimlerinize ekleyerek 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
- Kaynamakta olan buğdayın kıvamı çok koyu olursa kalan 3 su bardağı suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın.
- Ocağın altını kapatmadan 1–2 dakika önce sekerini ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıp gülsuyunu ilave edin.
- Servis tabaklarına alıp üst malzemesi ile süsleyip servise hazır hale getirin.Afiyet Olsun...
- Aşure tarifi,aşura,aşura tarifi,aşurenin yapılışı,aşure yapımının anlatımı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder