5 Ocak 2009 Pazartesi

Ahududu Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı !

Ahududu Tarifi Ve Yapılışının Anlatımı !

Malzeme :
1 kg. ahududu,
6 bardak toz şeker,
1 kahve fincanı su,
2 çorba kaşığı limon suyu.

Yapılışı:
1- Ahududuları kısaca sudan geçirin. Uzun boylu yıkamayın.
2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin. Bir kahve fincan suyu da ilave edin. Orta ateşte pişirin.
3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin.
4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın.
5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın. Soğumaya bırakın.
6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın.

Afiyet Olsun...
Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder