14 Aralık 2008 Pazar

Vişneli Brownie Tarifi

Vişneli Brownie
vişneli brownie

Malzemeler:
• 100gr Ceviz içi
• 4 Adet yumurta
• 1 Su bardağı un
• 1,5 Su bardağı toz şeker
• 1 Çay bardağı kakao
• 200gr Tereyağı veya margarin
• ? 200gr Bitter çikolata
• 3 Çorba kaşığı vişne püresi

Hazırlanışı:
Cevizleri parçalayın.Unu ve kakaoyu de4rin bir kapta harmanlayın.Yumurtaları, şekerler ile birlikte,derin bir kaseye alıp çırpın.Çikolatayı kıyıp küçük bir tavaya alın ve sıcak su buharına tutarak (yada mikrodalga fırında)eritin.Eritilmiş tereyağı ile çikolatayı karıştırın.Karışımı, çırpılmış şekerli yumurtaya ekleyip çırpın.İçine kakaolu unlu karışımı ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.Ardından 3 çorba kaşığı püre haline getirilmiş vişneyi ve çekilmiş cevizi de ilave edin ve karışımı yağlanmış kek kabına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabarıncaya kadar(yaklaşık 30-35 dakika)pişirin.
Sonra Brownie´nizi fırından alıp soğumaya bırakın.Yeterince soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine pişmiş vişne taneleri ve bu vişnelerin suyundan gezdirip servis yapın.

Üzerinde bir top vanilyali dondurma, çikolata sosu ve kaymakla servis edildiğinde vazgeçilmez bir tatlıya dönüşür. Kekinizi tam soğumadan hafif ılık olarak yediğinizde dondurma ile birlikte muhteşem bir ikili olacaklardır.

Paylaş

0 Yorum:

Yorum Gönder