7 Aralık 2008 Pazar

Trafikte Öldüren Noktalar ! Trafiğe Çıkmadan Yollara Bakın!

Trafikte Öldüren Noktalar ! Trafiğe Çıkmadan Yollara Bakın!
Trafikte öldüren 14 nokta HARİTALI
Trafikte Öldüren 14 Nokta ..

9 günlük Kurban Bayramı tatili bugün başlıyor. Tatilini il dışında geçirerecek olan mliyonlar kişi yollara koyulacak. Bu habere bakmadan yola çıkmayın.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, vatandaşları bayramlardaki trafik kazalarına karşı uyararak, ''Son 5 yılda, 28 günlük Kurban Bayramı tatillerindeki trafik kazalarında, 352 kişi öldü, 10 bin 483 kişi yaralandı'' dedi.

Apaydın, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bayram tatillerinde yaşanan trafik kazalarına dikkati çekti.

EN ÇOK ÖLÜMLÜ KAZAYA NEDEN OLAN NOKTALAR İÇİN TIKLAYIN

Vatandaşların bayram nedeniyle trafiğe çıkarken toplu taşım araçlarını tercih etmelerini isteyen Apaydın, özel araçlarıyla yola çıkan sürücülerin ise yorgun olmamaları ve alkol almamaları uyarısında bulundu.

Trafikte, ''Kırmızı aylara, saatlere ve noktalara'' dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Apaydın, Türkiye'de en çok Kasım, Aralık ve Ocak aylarında trafik kazası yaşandığını bildirdi. Apaydın, trafik kazalarının yüzde 51,3'ünün de 14.00-20.00 saatleri arasında yaşandığına işaret etti.

Her yıl 10 bin kişinin ölümüne ve 10 milyar dolarlık ekonomik kayba neden olan trafik kazalarının, havaların soğumasıyla birlikte arttığına dikkati çeken Fevzi Apaydın, son 5 yıldır kış aylarına denk gelen dini bayramlardaki 623 ölümlü ve 10 bin 955 yaralamalı trafik kazalarında, 836 kişinin hayatını kaybettiğini, 23 bin 953 kişinin de yaralandığını belirtti.

TŞOF Başkanı Apaydın, son 5 yıl içerisindeki 28 günlük Kurban Bayramı tatillerinde meydana gelen trafik kazalarında ise 352 kişinin öldüğünü, 10 bin 483 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Türkiye'de 500 kırmızı noktalı yer bulunduğunu, bunların 289'unun acil çözüm beklediğini vurgulayan Fevzi Apaydın, ''Kırmızı noktalı'' olarak tanımlanan ve trafikte dikkat edilmesi gereken yerleri de şöyle sıraladı:

''Yatağan Kavşağı, Yalova-Gölcük yolunun Kılıç ayrımı, Yalova-Çiftlikköy Merkez Kavşağı, İzmir-Manisa yolunun Tugay Kavşağı, Bilecik-Yenişehir Kavşağı, Bilecik-Bozüyük yolunun 11,14,15 ve 24. kilometreleri, Uşak-Çiril-Dinar Kavşağı, Afyon-Antalya yolunun Kızılören Kavşağı, İzmir Ambarlı Kavşağı, Altınova-Dikili yolunun 3. kilometresi, Bandırma-Karacabey yolunun 33. ve 35. kilometresi, Yakakent-Samsun yolunun 2. kilometresi, Çorum-Ankara yolunun 15. kilometresi, Çorum-Samsun yolunun Mecitözü Kavşağı, Pamukova-Bilecik yolunun 26-28. kilometreleri ile 30, 37 ve 38. kilometreleri, Giresun-Trabzon yolunun Dereli Kavşağı, Sakarya-Karasu Kavşağı, İzmit Otogar Kavşağı, Söke-Kuşadası arası, Dalaman-Bodrum arası, Eskişehir-Sivrihisar, Konya-Kulu, Afyon-Dinar, Ordu-Bolaman, Erzurum-Aşkale, Bayburt-Kop Dağı-Bayburt Vauk Dağı, Gümüşhane-Zigana Dağı, Gümüşhane-Kürtün yolu, Sivas-Kızıldağ ve Antalya-Alanya arası.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder