6 Aralık 2008 Cumartesi

Pırasalı Burgu Börek Tarifi Yapılışı

Pırasalı Burgu Börek Tarifi Yapılışı
Pırasalı Burgu Börek

Malzemeler

• 4 adet yufka
• 3 yemek kaşığı margarin
• 1 yemek kaşığı domatesli soğanlı çeşni
• 4 adet pırasa
• 1 adet havuç
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 yemek kaşığı Sebzeli Çeşni
• 1.5 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Pırasaları ayıklayıp kıyın. Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Yayvan bir pencerede margarini eritip içine kıyılmış pırasaları ilave edin. Bir taşım kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş havucu ve kuru naneyi ilave edip çevirin. Harcı ateşten almadan önce içine domatesli soğanlı çeşniyi ekleyip karıştırın. Soğuması için yayvan bir tabağa alın.

Yufkaları üst üste koyup ortadan ikiye kesin. Yufkanın geniş tarafına soğumuş harçtan koyup rulo yapın. Ruloyu iki ucundan burup sıvı margarinle yağlanmış tepsiye kendi etrafında sararak yerleştirin. Yufkalar bitene kadar bu işleme devame din.

Bir kâsede sebzeli çeşniyi, yoğurdu, yumurtaları ve ayçiçek yağını iyiçe çırpıp böreğin üzerine dökün. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Hafif bir yemek olan pırasalı burgu börek, özel davetlerinizde, toplantılarınızda ve doğum günlerinde menünüzü çeşitlendirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder