pirinçli erişteli çorba

Malzemeler:
• 1 kahve fincanı pirinç,
• 1 adet patates,
• 1 adet havuç,
• 1 çay bardağı erişte,
• 1 adet kuru soğan,
• 1 adet rendelenmiş domates,
• 1 yemek kaşığı salça,
• 3 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 tablet tavuk bulyon,
• 1/2 demet maydanoz,
• Tuz, karabiber.

Hazırlanışı:
Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın. İnce doğranmış soğanı, rendelenmiş domates ve salçayı ilave ederek tereyağında kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve bulyonu katarak kaynatın. Patatesi, havucu, pirinci ve erişteyi ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Son olarak çorbanın üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.