kadınbudu köfte

Malzemeler:

• 500 gram kıyma
• 1 iri soğan (ince kıyılmış)
• 1 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
• 3 yumurta
• ½ su bardağı un
• 1 su bardağı sıvıyağı
• Karabiber
• Tuz

Hazırlanışı:

1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavurup ılıtın. Haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kalan çiğ kıymayı da ekleyip 1 yumurta kırarak iyice yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde yassı köfteler yapın.

2 yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp servis tabağına dizin.

Kadınbudu köfte, bazı kaynaklarda pirinçli köfte diye de geçer. Çok sıcak veya çok soğuk değil ılık olarak tüketilmesi gerekir. Bir Türk mutfağı yemeği olan kadınbudu köfte, genellikle yoğurtla tüketilir. Çok kalın olmaması, pirinç miktarının da, lezzette çok öne çıkacak kadar fazla konulmaması gerekir.