havuçlu kabak salatası

Malzemeler:
• 3 adet havuç
• 1 adet kabak
• 1/2 çay bardağı sıvı yağ
• 1 dilim bayat ekmek
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
• 2 diş dövülmüş sarımsak
• 1 çay bardağı süzme yoğurt
• 1 çorba kaşığı sirke
• Kırmızı biber
• Tuz

Hazırlanışı:
Havuç ve kabağı rendeleyin. İçine sıvı yağı ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.Ateşten alıp içine bayat ekmek, ceviz, sarımsak, yoğurt, sirke, tuz ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Sonra servis yapmak üzere kabınıza aktarın.

Limon ve zeytinyağı ile mükemmel uyum içerisinde olan bir salata çeşididir. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ilave ederek de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.