6 Aralık 2008 Cumartesi

Erzincan Çorba Tarifi Yapılışı

Erzincan Çorba Tarifi Yapılışı

erzincan çorba

Malzemeler:
• 250gr. yağsız dana kıyması,
• 2 çorba kaşığı un,
• 2 adet soğan,
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1/2 su bardağı erişte,
• 2 diş sarmısak,
• 2 su bardağı yoğurt,
• 1 tatlı kaşığı kuru nane,
• 2 adet etsu tablet,
• Tuz, karabiber.

Hazırlanışı:
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun. Nohut gibi köfteler hazırlayın. Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Salçayı ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Etsu tabletlerini atın. Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın. 5-6 dakika pişirin. Erişteyi ekleyin. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın. Çorbaya yavaş yavaş ekleyin. Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın. Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder