Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler

• 5 adet domates
• 1 kaşık domates salçası
• 2 kaşık un
• 1 kaşık yağ
• 8 bardak et veya tavuk suyu

Hazırlanışı

Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın.

Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.

En çok tercih edilen çorbalardan olan domates çorbası, hem lezzetli, hem hafif hem de besleyici olması nedeniyle bu özelliğini hak eden bir tarif. Özellikle kış aylarında ve soğuk havalarda sabah kahvaltılarında da tercih edilen bir çorba olan domates çorbası, mutlaka bilmeniz gereken, her daim imdadınıza yetişebilecek bir tarif. Kaşar rendesi ve maydonoz ile süslenip iyi servis edildiğinde davetlerde de rahatlıkla başlangıç yemeği olarak sofranızda yerini alabilir.