Balkabağı çorbas

Malzemeler:

• 1300 gram bal kabağı
• 4 su bardağı süt
• 1 kuru soğan
• 4 yemek kaşığı krema
• 2-3 diş karanfil
• Yarım demet dere otu
• Toz muskat(hint veya bebe cevizi olarak da bilinir, hindistan cevizi değil)
• Karabiber
• Tuz
• Kreton ekmek (üzerine)

Hazırlanışı:

Balkabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye atın. Üzerine sütü ve 1 bardak su ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dere otu ve kreton ekmekleri ilave edip hemen servis yapın.

Bizde tatlıları yapılan balkabağı ile çorba yapma fikri Amerikalılarca(Kaliforniya) bulunmuştur, sembolü balkabağı olan Cadılar Bayramı(Halloween) ile ilişkili midir bilinmez Halloween çorbası da denir o taraflarda. Üzerine tane muskat dışında tane karabiber de ilave edilebilir, zencefil de ilave eden aşçılar vardır. Oldukça lezzetli bir tariftir.

Afiyet Olsun..